Van FTP naar SFTP

Slider jthosting security sftp

Recent heeft J&T Hosting haar klanten gratis de beschikking gegeven over beveiligd verzenden van e-mail, nu gaan we weer een stap verder met SFTP en ook deze dienst is geheel gratis!

U kunt verbinding maken met de server om bestanden te kunnen uploaden of downloaden, meestal voor een website. Dit gebeurt middels FTP en dit is standaard een onbeveiligde verbinding omdat de verstuurde data (waaronder gebruikersnaam en wachtwoord) onderschept kan worden. Daarom gaan wij weer een stap verder en bieden SFTP aan! Niet alleen moet u een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om verbinding te mogen maken met de server, de data wordt versleuteld zodat deze onderweg niet door een derde partij bekeken kan worden.

Hoe SFTP ingesteld moet worden

Om verbinding te kunnen maken met de server moeten een aantal kleine dingen ingesteld worden. Wij maken gebruik van FileZilla om verbinding te maken met de server. Heeft u geen client side software? Download FilleZilla gratis!

Filezilla instellingen sftp

1. Ga naar de Sitemanager (linksboven in FileZilla).
  2. Vul uw domeinnaam in bij host.
  3. Bij port vult u 2121 in.
  4. Selecteer SFTP als protocol.
  5. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

U maakt nu gebruik van een beveiligde FTP verbinding.

Met vriendelijke groet,

J&T Hosting